fredag 15 november 2019

Tack Gud! Bilder ur livet

 Blomma jag fick på jobbet med anledning av att jag fyllt 40 år. Tack Gud för att jag får vara med
 Grönsaksoppa med chiliflakes, får avkylas i det trasiga och kalla badrummet. Tack Gud för användning av det som är trasigt.
Luftvärmepump som är installerad och igång. Tack Gud för hantverkare som byggee ditt rike.

söndag 10 november 2019

Vintern har kommit

Kära Läsare
Nu är vintern här: Skillnaden mellan senhöst och vinter stavas snö. Inget tjockt täcke, men snö på backen och fräsch luft.

Jag har köpt lite saker, nya vinterskor, täckbyxor, jacka och underställ, allt från Engelsons. Tycker att det är prisvärt. Mest värt var skorna, inga snören, utan en knapp som man vrider på. Kostade så klart, men tänker att det är värt att köpa saker om om de behövs för ens livsföring. Hoppas att jag ska kunna börja vara ute och gå igen, utan att frysa.

Har fått upp luftvärmepump från Daikin, sitter på plats på väggen inne och ute, men den är ännu inte slutinstallerad. Väntar på hantverkare.

Igår hände en skandal: Bilen tog en egen åktur nerför backen upp till huset. Jag hade inte dragit åt handbromsen ordentligt. Bilen stannade i ett dike och en bärgare fick komma och dra upp den. Det gick lysande bra, och bärgningsmänniskan var så käck och trevlig att jag kom att tänka på att Gud kallar alla till att bygga Guds rike, och att detta var rätt människa på rätt plats. Slutet gott allt gott.
En verkligt onödig utgift..

Om en vecka åker jag igen till Stockholm/Uppsala. Tredje veckan. Längtar efter att träffa kamraterna på skolan och få ännu en vecka av lärande, längtar inte efter att åka hemifrån, känns som att hemmet behöver mig, behövs att en hög med ouppackade saker slutligen ska bli uppackade och ställas på plats eller om de ska slängas. Hoppas att jag hinner med innan jag åker

lördag 2 november 2019

Vattenhuset och Allahelgona

Kära läsare
Det är allahelgonahelg. Sjöng med kören på minnesgudstjänsten. Det sjätte året jag deltog. Väldigt fina sånger. Och det är en tröst att åren ändå går. I alla fall i denna gyllene medelålder. 

Sen jag flyttade in har jag inte en enda gång varit i vattenhuset. Fast känt att jag vill veta vad som försiggår därnere. Inför vintern har jag nu: dammsugit löv och grus, spindelväv. Satt frostvakten på en tegelsten och blåst ur böset som var i den. Satt på isoleringslocket. 

Fick också på vinrerdäcken idag. Och badrumsgolvet tillräckligt uppbrutet för att låta det bli en vinterpaus på det. Ska ha badrummet som kylskåp har jag tänkt. Kommer ju ändå att vara ett kyligt rum=spara pengar. Har nämligen gjort en budget som innebär snålhet och åter snålhet. 

Nu ber jag till Gud om en natt utan mardrömmar. 

torsdag 24 oktober 2019

Bitar av badrummet

Trasigt. Frågan: vad kommer hända först, diakonvigning eller badrum som går att använda?
Svar kommer så småningom. Vi får se.

onsdag 23 oktober 2019

Dö som flugor

Kära läsare!
Oktober är ganska varm ändå. Stora flugor har vaknat och studsar mot taket innan de börjar surra mot golvet för att slutligen dö där.

Dagarna går fort och består av logistik till/från träningar, olika typer av väntan. Badrummets status är att rivning är påbörjad, och det är spännande att se hur golvet ser ut i sin genomskärning.

Ibland finns känsla av att här är obeboeligt. Fast det är fullt beboeligt här faktiskt.

söndag 6 oktober 2019

Tågljudsnatt

Kära Läsare
Nu är jag nerbäddad på min luftmadrass i Hagsätra. Utanför går tåget och det är ett underbart ljud, skönt att sova i. Hade turen att få åka bil hit.

Innan jag kom iväg var det ett väldigt sjå att få ihop allt som skulle fixas och fås ihop. Dumt att ta med sig för mycket, men det är ändå fem dagar hemifrån.

Imorgon blir det åter ett äventyr i kollektivtrafiken.


Andra veckan

Kära läsare
Idag åker jag. Den andra närvaroveckan i distansutbildningen till diakon. Den första veckan var givande och trevlig, men när jag kom hem kändes stressen i kroppen. Förmodligen var det mycket som var nytt. Hoppas på mer lugn denna gång. Nu hemma i stugan, som var 10 grader varm när jag kom. Eldar lite och hugger ved. Åker klockan 17.00. Än finns dag att fånga.